Richtlijnen om uw boot veilig te houden

Richtlijnen om uw boot veilig te houden post thumbnail image

 

Verwijder waardevolle spullen van een opvallende plek

De eerste regel om er een gewoonte van te maken, is om zichtbare uitrusting uit het zicht te houden. Een over het hoofd geziene stap die de minimale extra inspanning waard is.

Dit is wat je elke dag zou doen met voorwerpen in een geparkeerde auto of vrachtwagen. Als de dief uw waardevolle spullen niet kan zien, is het het risico niet waard om te proberen in te breken.

Gebruik de opbergbakken in de bootruimte en het trekvoertuig. Breng uw fishfinder naar uw hotel of zet hem uit het zicht in een sleepwagen. Neem je hengel en los materiaal mee naar je hotelkamer voor de nacht.

slot gebruiken

Als uw bootcompartiment een slot heeft, moet u dit gebruiken. Compartimenten zonder kwaliteitssloten kunnen eenvoudig worden weggeschoven om te openen. Door een beetje geld te investeren in een kwaliteitsslot dat de hele levensduur van uw boot meegaat, bespaart u problemen als u later wilt gaan vissen.

Er zijn sloten voor bijna elk stuk uitrusting dat op uw boot past. Elektronische sloten, aanhangersloten, trekhaaksloten, trollingmotorsloten en propellersloten zijn er maar een paar die beschikbaar zijn.

bedek je boot

Nu je je spullen hebt opgeborgen en vergrendeld, is de volgende stap het plaatsen van een hoes op de bootsloten. De meeste hoezen passen precies om de romp en kunnen aan de trailer worden vastgemaakt. Hoezen voegen een ander ongemak toe aan dieven die het op uw boot hebben gemunt.

parkeren onder parkeerlichten

Als de parkeerplaats van uw motel of camping verlicht is, moeten boten en aanhangwagens in de buurt worden geparkeerd. De lichten blijven de hele nacht branden en belemmeren het vermogen van de dief om zich te verstoppen.

Nog beter als de parkeerlichten in de buurt van de kamer zijn. Soms kun je dichtbij genoeg zijn om de commotie naast de boot te horen.

Koop een verzekering voor uw vistuig

Het laatste dat u kunt doen om uw investering te beschermen, is een dekking voor vistuig in uw basbootverzekering opnemen. Deze dekking is optioneel, dus de keuze van de verzekering voor uw apparatuur is aan u. Voor een relatief klein bedrag bent u verzekerd van al uw hengels, materiaal, elektronica en andere bootbenodigdheden.

Als er tijdens het reizen een diefstal plaatsvindt, dekt deze apparatuurverzekering de kosten voor het vervangen van apparatuur. Het enige wat u hoeft te doen is een up-to-date lijst van deze zaken bij te houden en deze jaarlijks aan uw agent te rapporteren.

achter slot en grendel

Zorg ervoor dat alle luiken, deuren en lockers voorzien zijn van sterke en stevige sloten. Het kopen van een slot van goede kwaliteit kost misschien iets meer, maar het zal het op de lange termijn waard zijn als u de gemoedsrust krijgt dat uw boot veilig is afgesloten.

Als u de boot gebruikt en besluit ergens voor een paar minuten te stoppen, laat dan de sleutel niet in het contact zitten. Dit lijkt misschien een voor de hand liggende suggestie, maar de realiteit is dat mensen altijd de fout maken hun sleutel in het contact te laten zitten en zich niet voorstellen dat iemand hun boot zou kunnen stelen.

Houd ook uw motor veilig, want deze items zijn altijd een doelwit voor dieven. Er zijn speciale sloten die u kunt kopen om uw motor verder te beschermen, dus daar moet u in investeren.

Verzekerings- en waarschuwingssysteem

Een andere stap die u moet nemen om uw boot te beschermen, is ervoor te zorgen dat u een goede verzekering heeft. Vaak hebben mensen de neiging om te bezuinigen op dit soort verzekeringen omdat ze vinden dat het niet essentieel is om veel geld te investeren in een bootverzekering. U moet ervoor zorgen dat u voldoende verzekerd bent om u niet alleen te beschermen als uw boot wordt gestolen, maar ook als er items uit uw boot worden gestolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post