5 dingen die iedereen zou moeten weten over de rekening voor airconditioning in huis

5 dingen die iedereen zou moeten weten over de rekening voor airconditioning in huis post thumbnail image

Er wordt gezegd dat bijna de helft van de energie die we gebruiken, gaat naar het verwarmen en koelen van onze huizen. Als deze statistieken u aanspreken, vraagt ​​u zich misschien af ​​of er manieren zijn waarop u beter op uw elektriciteitsrekening kunt letten terwijl u uw huis op een aangename temperatuur houdt. Het verminderen van de hoeveelheid energie die u gebruikt om koel te blijven, kan in feite neerkomen op kostenbesparingen. Hier zijn vijf dingen die u moet weten over airconditioning deurne waarmee u uw zakken vol kunt houden terwijl de zomertemperaturen hoog oplopen.

1. Energie-efficiëntie wordt enorm bespaard.

Als u een ouder HVAC-systeem of een ouder huis heeft, is het mogelijk niet energiezuinig! Om erachter te komen, kunt u een audit van het energieverbruik van uw huis plannen. De auditor inspecteert het huis om de exacte locaties aan te wijzen waar koele lucht ontsnapt door gebrek aan isolatie of slecht afgesloten ramen en deuren. Sommige energieleveranciers bieden gratis of afgeprijsde audits aan nieuwe klanten aan, dus zorg ervoor dat u ernaar vraagt ​​wanneer u contact met hen opneemt.

Het installeren van een programmeerbare thermostaat kan ook bijdragen aan de energie-efficiëntie van uw huis. Met deze apparaten kun je een regeling instellen om de temperatuur van je thermostaat te wijzigen terwijl je niet thuis bent. Dit voorkomt dat het lege huis afkoelt. Je kunt zelfs temperatuurveranderingen plannen met de programmeerbare thermostaat, zodat je de hele dag geen koelenergie verspilt en je huis koel en aangenaam blijft tegen de tijd dat je thuiskomt.

2. Er wordt een eenvoudige wijziging toegevoegd.

Het afdichten van lekken rond deuren en raamkozijnen helpt de lucht in de kamer koeler te houden en is een eenvoudige doe-taak. Controleer rondom deuren en ramen op schade of erosie en dicht ze vervolgens opnieuw af.

Installeer buitenzonwering in de buurt van ramen om direct zonlicht buiten uw huis te houden. Dit lijkt misschien een kleine taak, maar het kan u veel besparen op uw airconditioner thuis. Zet een pop-up scherm op of plant een hoge boom bij je raam en je zult zeker merken hoe koel het binnen blijft.

3. Updates zijn het waard.

Soms zijn er enorme kosten vooraf, maar door uw huis te moderniseren kunt u aanzienlijk besparen op uw maandelijkse energierekening. Als uw HVAC-systeem vóór het begin van de jaren 2000 is geïnstalleerd, overweeg dan om te upgraden naar een energiezuinig systeem.

Bovendien kan het installeren van energiezuinige ramen een enorm verschil maken voor uw maandelijkse betaling! Moderne dubbele en driedubbele beglazing bestaan ​​uit meerdere ruiten van duurzaam glas met transparant gas tussen de ruiten. Het gas werkt als een isolator om de warmte buiten te houden, en de heldere ramen laten zonlicht door, waardoor het huis koel en helder blijft.

4. Details zijn belangrijk.

Teken schaduw om zonlicht tegen te houden. Zelfs het sluiten van uw jaloezieën tijdens piekzonuren kan een aanzienlijke invloed hebben op de temperatuur binnen.

Als je een binnenventilator hebt, zet hem dan aan! Het gebruik van een plafondventilator, ventilator voor het hele huis, draagbare oscillerende ventilator of tafelventilator kan helpen om de lucht in uw huis te laten circuleren. Hoe meer lucht circuleert, hoe koeler de kamertemperatuur aanvoelt. Hierdoor kun je de thermostaat wat hoger zetten en koel houden.

U kunt ook de ventilatieopeningen sluiten in kamers die u niet gebruikt en de deuren in uw huis gesloten houden. Op deze manier wordt er geen energie gebruikt om ruimtes te koelen die niet regelmatig worden gebruikt.

5. Je kunt de kracht van de zon gebruiken.

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een belangrijke kostenbesparing. Overstappen op zonne-energie is makkelijker dan u denkt, en de besparingen op lange termijn zijn de initiële investering meer dan waard! Heeft u interesse, vraag dan een offerte aan.

Geïnteresseerd, maar geen zin om je te binden aan zonne-energie? Verf het dak wit. Witte daken reflecteren zonlicht, maar typische zwarte of grijze dakpannen absorberen juist warmte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post